Winkelmandje

Ethisch geproduceerd, vegan en milieuvriendelijk

Gratis verzending vanaf €75

Over ons

Hallo daar, leuk je te ontmoeten!

Wij zijn Mithras Bert en Lore Kimps, een koppel dat niet alleen graag samenleeft, maar ook graag samenwerkt. Sinds enkele jaren leven we zo duurzaam mogelijk, en niet veel later switchten we naar een veganistische levensstijl. Na honderden ingrediëntenlijsten te doorspitten en de herkomst van producten te achterhalen, besloten we het heft in eigen handen te nemen. Met ETIKL maakten we van onze nieuwe hobby ons beroep: we bieden een 100% vegan, duurzame en ethische collectie aan, gecombineerd met een magazine dat je heldere informatie biedt.

Probeer je duurzame keuzes te maken, of begin je stilaan over te schakelen naar een vegan dieet? Dan komt ons verhaal je wellicht bekend voor. Er bestaan talloze manieren waarop merken claimen dat hun producten onschadelijk zijn voor het milieu, mens of dier. Ze grijpen terug naar onduidelijke labels, bedenken een eigen keurmerk, noem maar op. Het is haast onmogelijk om te achterhalen wat al die labels betekenen, en dewelke je kan vertrouwen. Daarom lanceerden we ETIKL:  een overkoepelend, volledig veganistisch en milieuvriendelijk concept, waar wij die research voor jou doen. Een plek waar je geen ‘foute keuze’ kan maken. Met Lore’s achtergrond als journaliste en marketeer, en Mithras’ ervaring in sales, ontsproot het idee voor een duurzame webshop slash magazine op een vrijdagavond in onze woonkamer.

ETIKL Over Ons Mithras Bert Lore Kimps 1

We geven er écht om

ETIKL is ontstaan om jou te ontzorgen. We zijn voortdurend op zoek naar jonge, hippe merken die aansluiten bij onze filosofie, zodat jij hier zorgeloos kan shoppen. We stellen onze collectie samen op basis van een reeks strikte criteria: productiewijze, materiaal, verpakking, transport, diervriendelijkheid, waterverbruik, sociaal engagement, etc. Op die manier steunen we duurzame, vegan en ethische merken en wordt duurzame innovatie beloond.

We vinden het erg belangrijk dat je als consument weet wat en van wie je iets koopt. En daar willen we het verschil in maken: we willen dat jij weet waar wij mee bezig zijn, en we willen je tonen hoe gepassioneerd we zijn door duurzaamheid. Hou je ons graag in de gaten, volg ons dan ook persoonlijk op sociale media (@lorekimps en @mithrasbert).

Ons magazine

Met ETIKL runnen we meer dan een webshop: we vullen onze winkel aan met een betrouwbaar en kwalitatief online magazine. Lore’s scherpe pen en Mithras’ leesmicrobe zorgen ervoor dat een magazine onderhouden niet als werken aanvoelt. Integendeel: we verdiepen ons zo graag in het thema 'duurzaamheid' dat we onze research graag met je delen. Via ETIKL Magazine delen we onze ervaringen en vertellen we verhalen die ertoe doen.

We kijken kritisch naar de wereld, en precies daarom beloven we je om de lat ook hoog voor onszelf te leggen. We zijn streng voor onze partners, want ETIKL moet 100 procent vegan, cruelty-free, duurzaam en ethisch blijven. Wanneer een van onze partners onze criteria niet meer blijkt na te komen, kun je erop vertrouwen dat wij de nodige stappen ondernemen.

Met andere woorden: we hopen je een grote stap verder te helpen in je zoektocht naar de duurzame levensstijl die bij je past, zowel via onze webshop als via ons magazine.