Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Mobiliteit

Dit zijn de mooiste fietsroutes en -paden van België

Waar vind je de mooiste fietsroutes van België? En welke fietspaden zijn het indrukwekkendst? Je lees het allemaal bij ETIKL Magazine.

Ben je een echte fietsliefhebber of maak je er graag je werk van om een fietsuitstap voor te bereiden? Speciaal voor jou sommen we hier de mooiste fietsroutes en -paden van België op.

1.  Fietsen door het Water, Limburg

Dit iconische fietspad trekt, ondanks z’n korte afstand van 200 meter, heel wat toeristen naar het mooie historische park Bokrijk. Het pad verdeelt een grote vijver in tweeën en brengt je helemaal droog naar de overkant. Fietsen door het Water is dus de meer creatieve en esthetische versie van een fiets- of voetgangersbrug. Sta je in het midden van het fietspad, dan kijk je net op ooghoogte over het water. Een heerlijke plek om tot rust te komen, dus.

Startlocatie: Fietsknooppunt Limburg 91
Lengte: 200 meter
GPS-coördinaten: 50.963069, 5.392711
Parkeren: Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Ontdek de route hier.

2. Architectuurroute, Antwerpen

Of je nu een toerist bent of een rasechte Antwerpenaar: de architectuurroute is een van de meest educatieve fietsroutes van dit lijstje en brengt je ongetwijfeld langs plekken die je nog niet kende. Van de iconische plekken zoals Het Steen, het MAS, het Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tot het onbekende Kerkschip en Houtdok: je fietst langs kunstwerken van formaat, geschiedkundige parels en indrukwekkende stadsprojecten zoals het Havenhuis van Zaha Hadid.

Startpunt: Grote Markt, Antwerpen
Lengte: 30 kilometer, in te korten tot 16 kilometer
Navigatie: Zeshoekige ‘Architectuurroute’-bordjes
Bekijk de volledige route hier.

3. Napoleonroute, Waals-Brabant

Where can you find the most beautiful cycle routes in Belgium? And which cycle paths are the most impressive? You can read it all in ETIKL Magazine. We'll give you a hint: the Napoleon route that, as you can see, crosses Waterloo.

Geschiedenisfanaten, verenigt u, want met de Napoleonroute reis je meer dan 200 jaar terug in de tijd. Met een mooie 90 kilometer op de teller fiets je langs maar liefst 150 monumenten die het verhaal van Napoleon en zijn soldaten op weg naar de slag van Waterloo vertellen. Je fietst langs Hestrud, de plek waarlangs Napoleon Belgisch grondgebied binnenkwam, en Thuin, het historische centrum waar de confrontatie tussen de Franse en Pruisische troepen plaatsvond.

Start: Fietsknooppunt Brabant-Wallon 92, vlakbij het station van Waterloo
Lengte: 90 kilometer
Navigatie: KP 92-91-90-26-11-86-88-47-84-83-76-68-71-74-75-67-92
Bekijk en download de route hier.

4. Fietsen door de Bomen, Limburg

Sinds juni 2019 brengt het fietspad ‘Fietsen door de Bomen’ je tot tien meter hoogte tussen de boomtoppen. Via een dubbele cirkel beleef je de natuur op een verrassende manier. Het fietspad viel al internationaal in de prijzen.

Start: Fietsknooppunt 272, in natuurgebied het Pijnven
Lengte: 700 meter
GPS-coördinaten: 51.1616187, 5.3105925
Parkeren: Kiefhoekstraat 16, Hechtel-Eksel
Ontdek de route hier.

5. Langs de spoorlijn van Aken naar Luxemburg

Where can you find the most beautiful cycle routes in Belgium? And which cycle paths are the most impressive? You can read it all in ETIKL Magazine. A tip: one of them ends here, in beautiful German Aachen.

Kies je ervoor om de “Vennbahn”-fietsroute te volgen, dan lijkt het alsof je terug in de tijd fietst. De route is kortweg een stukje geschiedenis. Verlaten wagons en seininrichtingen, de charmante tentoonstellingen in de voormalige stations en het natuurpark ‘De Hoge Venen-Eifel' zorgen ervoor dat een pitstop, eender waar op de route, een ervaring op zich wordt. Kortom, een van de mooiste fietsroutes van België.

Start: Aken
Lengte: 125 kilometer
Etappes: 6
Ontdek hier alles over de route.

Staat jouw favoriete fietsroute nog niet in dit lijstje? Deel ze met ons via Facebook, Instagram, Twitterof viainfo@etikl.com. Meer informatie over de Belgische fietsknooppunten en -routes vind je op www.fietsnet.be.