Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Ontspanning

10 ecologische geschenken (die je ook nog eens geld besparen)

10 ecological gifts, ecologische geschenken, kerstmis, eindejaar, milieuvriendelijk, duurzaam, Christmas gift ideas, eco-friendly

In tijden van crisis wil je cadeaus geven die de ander echt kan gebruiken. Dingen die nuttig zijn, die niet snel stuk gaan en geschenken die je op termijn liefst van al ook geld besparen. Om jou te helpen dit eindejaar recht in de roos te schieten op vlak van kerstcadeaus sommen we 10 ecologische geschenken op.

Een herbruikbare drinkfles

Een drinkfles die je water lekker fris en je koffie goed warm houdt is een topper onder de ecologische geschenken. Met een kleine investering bespaar je de ontvanger van je geschenk behoorlijk wat geld en afval. Je moedigt hem of haar aan om meer kraantjeswater (en water in het algemeen) te drinken en je vermijdt de aankoop van PET-flessen. Een goeie invloed op het milieu, de portfeuille en de gezondheid van je vriend of familielid!

Een hamamdoek

Hamamdoeken zijn katoenen handdoeken die eerst en vooral veel mooier zijn dan de handdoeken die je doorgaans in onze badkamers ziet hangen, maar ze zijn daarnaast ook ecologisch én geldbesparend. Ze zijn namelijk enorm compact, waardoor er tientallen grote hamamdoeken in één wasmachine passen. Wanneer je ze nadien ophangt zijn ze ook nog eens in een mum van tijd droog, dus het gebruik van een droogkast wordt compleet overbodig.

Soap bars

Weg met wegwerpflacons in de badkamer! Soap bars zijn niet alleen mooie blikvangers om in een stijlvol zeepbakje op de kast te zetten, ook zijn ze een genot voor het milieu omdat ze verpakkings- en plasticvrij verkocht kunnen worden. Tot slot verpreidt een soap bar makkelijk een aangenaam aroma in de badkamer, waardoor je ook nog eens een heerlijk proper gevoel krijgt wanneer je de badkamer binnenwandelt.

Herbruikbare keukenattributen

Herbruikbaar bakpapier, keukenpapier, rietjes, sponsjes die langer meegaan, … voor ieder wegwerp keukenproduct bestaat er een ecologisch alternatief dat makkelijk te reinigen is en jarenlang meegaat. Overweeg een leuk setje van zulke producten samen te stellen en de keukenprins(es) uit jouw familie een plezier te doen met dit geschenk.

Stijlvol scheren

Wegwerpscheermesjes zijn helemaal niet meer van deze tijd. Mensen zijn vandaag op zoek naar degelijke, mooie producten die het waard zijn om op de badkamerkast in het zicht te blijven staan. Een herbruikbaar scheermes waarvan je enkel het mesje zelf dient te vervangen, is het toonvoorbeeld van een product dat je veel afval én veel geld kan besparen.

Was- en droogeitjes

Dit is volgens ons een van de zaligste duurzame uitvindingen die er bestaan. Was- en droogeitjes maken het gebruik van wasproduct en wasverzachter overbodig, en verkorten de gebruiksduur van je droogkast aanzienlijk. Dat laatste bespaart je flink wat elektriciteit, iets wat vandaag in zowat alle huishoudens meer dan welkom is.

Hervulbare schoonmaaksprays

Ook dit is niet alleen een geschenk dat ecologisch en budgetvriendelijk is, het is opnieuw een product dat simpelweg mooi om naar te kijken is. Gedaan met de goedkoop uitziende schoonmaaksprays en eindelijk is er een knappe set sprays die z’n werk doet, heerlijk ruikt en makkelijk hervulbaar is.

Duurzaam speelgoed

cNiets is zo frustrerend als duur speelgoed dat meteen stukgaat. Investeer daarom in speelgoed dat duurzaam is, dat een lange tijd meegaat. Houten speelgoed is daarvan een goed voorbeeld en overleeft generaties aan spelende kinderen. Zalig toch dat speelgoed dat een kind van jou krijgt, jarenlang meegaat en niet meteen in de vuilbak belandt? Topinvestering, dus!

Plasticvrije en duurzame make-up

Het is geen geheim: er wordt doorgaans heel veel geld aan dure, niet-ecologische en vaak in plastic verpakte make-up gespendeerd. Kies daarom eens voor een betaalbare, ecologische en even kwalitatieve variant, waardoor je voor een beperkt budget een topgeschenk geeft dat mensen ook nog eens doet stilstaan bij hun klassieke koopgedrag bij de drogisterij.

De beste babyverzorging

Een kleintje in de familie of in je vriendenkring? Ook hen kan je geschenken geven die duurzaam en herbruikbaar zijn, zoals een mooie kwalitatief wikkeldeken of plasticvrije (en zelfs herbruikbare) billendoekjes. Geef een geschenk dat iets betekent én waar de piepjonge ouders zelf ook nog iets aan hebben.

ETIKL 10 ecological gifts christmas sustainable inspiration 1

Ook een herbruikbare cadeauverpakking?

Ooit al van furushiki gehoord? Hoog tijd dat je hier ‘ja’ op kan antwoorden! Furushiki-doeken vinden hun oorsprong in Japan en vervangen wegwerp cadeauverpakkingen. Concreet zijn het katoenen doeken in tal van verschillende groottes en kleuren waarmee je je geschenken op een supermooie én feestelijke manier kan inpakken. Niet moeilijk én je geeft iemand meteen ook weer iets wat ze jarenlang kunnen gebruiken. Top, toch?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *