Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Culinair

Recept: Vegan cheesecake met heerlijke speculoosbodem

Een lekkere vegan cheesecake maken? Dat doe je met dit recept voor plantaardige kaastaart, afgewerkt met rood fruit. Voor nog meer vegan recepten kan je absoluut bij ETIKL Magazine terecht.

Droom je als vegan weleens van een stukje romige kaastaart? We testten bij ETIKL verschillende recepten uit om er uiteindelijk eentje tot winnaar te kronen. Met dit snelle recept om vegan cheesecake te maken, wordt je droom werkelijkheid.

Bereiding: 10 minuten
Baktijd: 50 minuten
Recept voor een taart met een doorsnede van 21 centimeter

Ingrediënten voor deze vegan cheesecake:

  • 225 gram vegan speculoos
  • 120 gram fijne suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 80 gram plantaardige boter
  • 500 grams ongezoete sojayoghurt
  • Sap van 1 citroen

Bereiding:

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de plantaardige boter op een laag vuur. Let erop dat deze niet verkleurt.
  3. Hak de speculoos fijn met behulp van een vijzel of deegrol en meng met de gesmolten boter.
  4. Bedek de bakvorm met bakpapier en vorm een dun laagje op de bodem van de bakvorm met het speculoos-botermengel. Duw goed aan.
  5. Neem een mengkom en schep er de sojayoghurt, het citroensap, de bloem en de suiker in. Roer goed door.
  6. Giet het beslag in de taartenvorm, bovenop het speculoos-botermengsel.
  7. Bak 50 minuten op 180 graden Celsius (indien de oven niet roteert, draai je de bakvorm best na 25 minuten.
  8. Werk af met verse rode vruchten.

Tip! Kleurt de vegan cheesecake te donkerbruin tijdens het bakken, bedek de taart de laatste tien minuten in de oven met een laagje bakpapier.