Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Beauty

Welke basisproducten heb je nodig voor een goede skincare routine

Welke basisproducten heb je nodig voor een goede skincare routine? Ontdek het hier.

Wil je rimpels vermijden en streef je naar de perfect egale huid? Dan is het enorm belangrijk om dagelijks een goede skincare routine te volgen. Die routine moet je niet alleen consequent en correct uitvoeren, je moet er ook de juiste producten voor gebruiken. We sommen kort op wat je precies nodig hebt en waarom.

1. Sponsjes en watjes

Wist je dat we jaarlijks gemiddeld 1.200 watjes de vuilbak in gooien (per persoon)? We hebben ze inderdaad broodnodig voor een goede skincare routine, maar gelukkig bestaan er duurzame alternatieven voor watjes. Ze komen vandaag in tal van wasbare varianten, die je samen met je kleren in de wasmachine stopt en ’s anderendaags weer hergebruikt.

2. Een gezichtsroller

Je hebt hem ongetwijfeld de revue al zien passeren: de mooie gezichtsroller. Maar hoe gebruik je ‘m? Doodeenvoudig: als je last hebt van wallen of van een doffe huid, zorgt de koele roller ervoor dat je huid meteen wakker is. Je rolt hem over je gezicht heen, en kan hem zelfs gebruiken om onderstaande beautyproducten in te masseren. Tip: gebruik hem ’s ochtends en leg hem van tevoren in de koelkast om extra effect te zien.

Een goede skincare routine bestaat uit een ochtend- en een avondritueel. Maar welke producten heb je precies nodig? Ontdek het hier.

3. Micellair water

Micellair water is ‘gewoon’ water met daaraan ‘micellen’ toegevoegd. Dat zijn kleine oplosbare deeltjes die helpen om vuil te verwijderen en je huid grondig te reinigen. Micellair water is bijzonder simpel om te gebruiken: je maakt een herbruikbaar watje vochtig met micellair water en reinigt je gelaat ermee. Ideaal om je skincare routine mee te starten.

4. Reinigingsmelk of reinigingszeep

Waar micellair water de huid eerder oppervlakkig reinigt, ga je voor nog een extra reiniging met een melk of zeep die zacht is voor je huid. Het schuim of de melk hydrateert de huid tijdens de reiniging, wat voor een extra zacht gevoel zorgt.

5. Toner of tonic

Een toner of tonic zorgt na de diepe reiniging van je huid voor een stevige basis die je huid helpt het gereinigde oppervlak weer te herstellen. Daarnaast zorgt een goede toner ervoor dat de volgende producten uit je skincare routine beter opgenomen worden en dus een beter effect hebben.

6. Serum

Een serum komt meestal in een klein flesje waarmee je enkele druppels op je huid laat vallen, waarna je het olie-achtige goedje over je gelaat uitsmeert. Een gelaatsserum is een bom van vitaminen voor je huid en zorgt voor een gezonde gloed.

7. Gelaatscrème

Na het serum volgt de gezichtscrème, en die komt meestal in een dag- of nachtvorm. Een dagcrème is doorgaan iets minder vet dan een nachtcrème en bevat vaak een zonnebeschermde factor.

Een goede skincare routine bestaat uit een ochtend- en een avondritueel. Maar welke producten heb je precies nodig? Ontdek het hier.

8. Scrub

In het ideale scenario scrub je je gelaat een tot twee keer per week voor het slapengaan, na de reiningsmelk of -zeep en voor de toner of tonic. Door het scrubben open je de poriën van je huid volledig en verwijder je allerlei dode huidcellen en vuilresten. Je poriën grondig openen met behulp van een scrub doe je best ’s avonds, wanneer de huid een tijdje afgeschermd blijft van vervuilde buitenlucht. Zo geef je je huid de kans alle beautyproducten (en meer specifiek het masker) goed op te nemen.

9. Masker

De avonden waarop je de gezichtshuid scrubt, breng je na de toner of tonic best ook een masker aan. Dit masker geeft je huid als het ware een vitamineboost die beter opgenomen wordt door de geopende poriën. Laat het masker zolang als aanbevolen op de verpakking opdrogen en verwijder het voor je een serum aanbrengt.

A good skincare routine consists of a morning and an evening routine. But which basic products do you need for vegan skincare? Find out here.

10. Lippenbalsem

Op zich herstellen je lippen zichzelf, maar wie last heeft van droge lippen kiest er best voor om op het einde van zijn dagelijkse routine een laagje hydraterende lippenbalsem aan te trekken.

Ochtendroutine: 

 1. Water/micellair water
 2. Reinigingsmelk of -zeep
 3. Toner/tonic
 4. Serum
 5. Gelaatscrème
 6. Lippenbalsem

Voor het slapengaan:

 1. Water/micellair water
 2. Reinigingsmelk of -zeep
 3. Scrub (1 à 2 e keer per week)
 4. Toner/tonic
 5. Masker
 6. Serum
 7. Gelaatscrème
 8. Lippenbalsem

Blijf je graag op de hoogte van meer tips en tricks om je beautyroutine te verbeteren? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.