Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Beauty

DIY: Zo maak je zelf een vegan gezichtsmasker

Vrouw die na het maken van een vegan gezichtsmasker rustgeven baadt in een welnesscentrum.

Wil je je huid eens flink in de watten leggen, zonder dat je een grote investering in je beautykast moet doen? Goed nieuws, want een verkwikkend en verzorgend masker maak je gewoon zelf. Met deze vijf recepten maak je zelf een vegan gezichtsmasker.

#1 Een bom vitamine C

Benodigdheden:

 • 200 gram wortelen of zoete aardappel
 • 1 theelepel sinaasappelschil

Werkwijze: Stoom de wortelen of zoete aardappel tot je ze goed kan pletten. Meng nadien met de sinaasappelschil en laat 5 tot 15 minuten inwerken op de huid. Deze flinke dosis vitamine C stimuleert de collageenproductie en zorgt voor extra bescherming. Spoel het masker af met lauw water.

Met deze wortelen maak je zelf een vegan gezichtsmasker. Ontdek hier hoe het moet.

#2 Heerlijk wakker worden

Benodigdheden:

 • ½ kop havermout
 • ¼ theelepel kaneel
 • 1 theelepel koffiegruis

Werkwijze: Kook de havermout in plantaardige melk of water. Giet af en meng daarna met kaneel en koffiegruis. Laat het goedje 5 tot 15 minuten inwerken op de huid en spoel af met lauwwarm water. Goed om te weten is dat het koffiegruis en kaneel samen een revitaliserend effect creëren, dat collageenproductie stimuleert. Daarnaast heb je dankzij het koffiegruis een scrubeffect dat je wekelijks in je beautyroutine kan gebruiken in plaats van een gekochte scrub.

Met dit koffiegruis maak je zelf een vegan gezichtsmasker. Ontdek hier hoe het moet.

#3 Verkwikkend komkommermasker

Benodigdheden:

 • ½ komkommer
 • ½ limoen
 • 2 à 3 muntblaadjes

Werkwijze: Rasp de komkommer (met of zonder schil, afhankelijk van wat je zelf verkiest), voeg de muntblaadjes toe en pers de halve limoen uit. Voeg het limoensap toe en roer goed door. Gebruik een make-upborstel om het frisse mengsel over je gelaat uit te smeren en laat het 20 minuten intrekken. Eens je gezicht droog is, moet je het afspelen met koud (!) water.

Met deze komkommer maak je zelf een vegan gezichtsmasker. Ontdek hier hoe het moet.

#4 The perfect yogurt mask

Benodigdheden:

 • ½ kop havermout
 • ¼ kop sojayoghurt
 • een handjevol blauwe bessen

Werkwijze: Hak de havermout fijn met behulp van een mixer en meng met de yoghurt. Plet de blauwe bessen en voeg ze toe aan het mengsel. Roer goed door en breng het masker aan op je gezicht en nek. Laat het zo’n twintig minuten intrekken tot het droog is. Spoel af met lauwwarm water en dep je gezicht weer droog.

Met deze bessen maak je zelf een vegan gezichtsmasker. Ontdek hier hoe het moet.

#5 Zalig lijnzaadmasker

Benodigdheden:

 • 1 theelepel lijnzaad
 • 1 eetlepel warm water

Werkwijze: Lijnzaad is een godsgeschenk voor je huid: de Omega 3-vetten werken goed tegen acne en rimpels, en geven je huid een stralende gloed. Meng het lijnzaad met warm water en laat een kwartiertje intrekken tot het een papje wordt. Breng aan op je gezichtshuid en/of nek, en let erop dat het masker niet in aanraking komt met je ogen. Laat het 15 tot 20 minuten lang intrekken. Om het masker weg te halen, masseer je het best nog even in met lauw water zodat het extra goed opgenomen wordt door de huid. Nadien was je het gelaat best grondig met water of neem je even een douche om alles grondig te verwijderen.

Met dit lijnzaad maak je zelf een vegan gezichtsmasker. Ontdek hier hoe het moet.

Wil je je huid graag zo goed mogelijk verzorgen? Maak er dan werk van om jezelf te laten wennen aan een strakke en gezonde beautyroutine die bestaat uit de beste vegan beautyproducten . Staat jouw favoriete do-it-yourself vegan gezichtsmasker hier niet tussen? Stuur ons het recept door via Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@etikl.com.

Ontdek onze favoriete vegan beautyproducten