Aanbieding!

Loofah Afwasspons

1,50

-49%

Deze Loofah Afwasspons is een 100% natuurlijk plantaardig en milieuvriendelijk product. Het werkt geweldig voor het afwassen van bestek, potten en pannen, maar ook: het werkt om een glaskeramische kookplaat schoon te maken zonder ze te bekrassen.

Op voorraad

Gratis verzending vanaf €75

Vandaag besteld, morgen verzonden.

 • 100% vegan, duurzaam en ethisch verantwoord
 • 14 dagen makkelijk retourneren
 • Veilig betalen

Deze Loofah afwasspons is een 100% natuurlijk plantaardig en milieuvriendelijk product. Het werkt geweldig voor het afwassen van de vaat, bestek potten en pannen, maar ook: het werkt om een glaskeramische kookplaat schoon te maken zonder krassen te maken.

Afmetingen (deze kunnen variëren omdat elke loofah vrucht uniek is):
Lengte: 13,5 cm
Breedte: 6 cm
Dikte: 3,5 cm
Materialen: Loofah Vrucht + Esparto Gras (band)
Herkomst: Gemaakt in Spanje

Wat is ‘loofah’?
De luffa plant behoort tot dezelfde familie als courgette, courgette, pompoen, pompoen, kalebas, komkommer en meloen. Ibérica de esponjas vegetales is de grootste loofahproducent van Europa en zij zijn pioniers op het gebied van de teelt, verwerking en ontwikkeling van plantaardige sponzen. Hun producten worden geteeld en geproduceerd in de Europese regio Galicië-Noord-Portugal. Hun onderzoeks- en ontwikkelingscentrum is gevestigd in het thermale kuuroord Caldas de Reis in Spanje. Alle loofah sponzen zijn behandeld met het lokale natuurlijke thermale bronwater van 43°C, dit maakt ze ideaal om te gebruiken om te exfoliëren zowel nat als droog.

Bijzondere kenmerken van loofah

 • In tegenstelling tot hun synthetische alternatieven, laten loofah producten geen residu achter, beschadigen ze de huid niet en zijn ze natuurlijk niet schadelijk voor het milieu.
 • Door het vermijden van chemische producten tijdens het productie- en bewerkingsproces, verkrijgen ze een aseptische vezel, vrij van ziektekiemen en ziekteverwekkers.
 • Loofah sponzen worden niet gefabriceerd, ze worden op natuurlijke wijze geteeld.
 • Het vlechtwerk van de plantaardige spons loofah heeft therapeutische kwaliteiten en dermatologische voordelen.
 • Het is een natuurlijke, zachte scrub die dode huidcellen verwijdert en zorgt voor een grondige reiniging. Ze zijn perfect voor het masseren van droge huid en zijn een perfect schoonmaak/huishoud attribuut.
 • Bij gebruik als schoonheidsattribuut helpen loofah sponzen overtollige oliën op de huid te verminderen. Ze beperken en verminderen het verschijnen van cellulitis. Luffa helpt de ontwikkeling van acne onder controle te houden en te voorkomen. Het voorkomt ingegroeide haren en verstopte poriën.

Verzorging van het product

 • Na elk gebruik afspoelen, overtollig water uitwringen, laten uitlekken en aan de lucht laten drogen.
 • Om eventuele bacteriën te verwijderen, is het raadzaam om de vochtige spons af en toe 10 tot 20 seconden in de magnetron te leggen.
 • Als de spons van kleur verandert of begint te ruiken, is het tijd om hem te vervangen.

Let op:
Loofahs worden niet aanbevolen voor mensen die lijden aan Eczeem, Psoriasis, huiduitslag of een andere huidaandoening. Mensen met ontstekingsproblemen van de bloedsomloop, zoals flebitis of spataderen, moeten ook het gebruik van luffa’s vermijden.