Katoenen Filter voor Plantaardige Melk

5,95

Dit herbruikbare katoenen object heeft twee belangrijke toepassingen: je maakt er zelf plantaardige dranken mee of je gebruikt hem om kiemen te kweken. Een musthave voor de duurzame keuken, dus!

Op voorraad

Gratis verzending vanaf €75

Vandaag besteld, morgen verzonden.

  • 100% vegan, duurzaam en ethisch verantwoord
  • 14 dagen makkelijk retourneren
  • Veilig betalen

Materiaal: 80% gerecycleerd katoen, 20% hennepmix
Herkomst: geteeld in Europa, gesponnen en geweven in Spanje door een OEKO-TEX Standard 100 erkend bedrijf
Gebruik: voor het ontkiemen raden wij aan de zak binnenstebuiten te gebruiken, zodat de naden niet verstrikt raken met je pas gegroeide jonge spruiten.
Afmetingen: 21 x 29,5 cm

Wasvoorschriften:

  • Wassen in koud water.
  • De zak kan onder de kraan worden gewassen, na elk gebruik afspoelen en goed laten drogen. Hoewel hij in de wasmachine kan, raden wij aan hem met de hand te wassen met een neutrale zeep.
  • Aangezien deze zak wordt gebruikt voor het bereiden van voedsel, adviseren wij geen wasverzachters, wasmiddelen of andere chemische producten te gebruiken.
  • Aangezien deze stof niet chemisch gewassen, gewit of geverfd is, kan de zak bij de eerste wasbeurt een beetje krimpen.

Voor gebruik als filter: Zo maak je amandelmelk

  • Ingrediënten: 100 gr amandelen + 1 liter water + een zoetstof zoals banaan, vijgen, agavesiroop, rijstsiroop, stevia, ….
  • Doe de amandelen in een blender, en voeg net genoeg water toe om de amandelen + je zoetstof te bedekken
  • Blend, zorg ervoor dat de amandelen goed fijngehakt zijn
  • Voeg de rest van het water toe en mix opnieuw
  • Laat 2 minuten staan om het mengsel te laten bezinken
  • Zeef het mengsel door de zak en knijp in de zak om elke laatste druppel te benutten
  • Geniet ervan en vergeet niet om de amandelresten in de zak te hergebruiken in je favoriete falafels, pannenkoeken, vegan kaas, …
  • Belangrijke opmerking: de gemiddelde houdbaarheid van zelfgemaakte amandelmelk is 2 tot 3 dagen wanneer afgesloten in de koelkast

Voor gebruik als kiemzakje: Zo kweek je kiemen 

  • Welke zaden te kiezen: linzen, soja, alfalfa, fenegriek, quinoa, azuki, tarwe, barly, radijs, broccoli, gierst, kikkererwten, sesam, amandel, zonnebloem, … Het is aanbevolen om biologische zaden van gespecialiseerde kwekers te gebruiken
  • Laat de zaden een nacht weken (8 tot 10 uur) zodat de enzymremmers die de zaden bedekken en beschermen, stoppen met werken en het zaad zich kan beginnen te ontwikkelen
  • Spoel de zaden de volgende dag af en doe ze in je kiemzakje
  • Bevochtig de zaden met een spuitfles telkens wanneer je merkt dat ze beginnen uit te drogen (3-6 keer per dag, afhankelijk van de luchttemperatuur)
  • Je kunt de gekiemde zaden beginnen te eten zodra de eerste groene blaadjes verschijnen (4-8 dagen, afhankelijk van het soort zaad dat je hebt gekozen)
  • De scheuten zijn 7 tot 10 dagen houdbaar in de koelkast