Aanbieding!

Binchotan Houtskool Waterfilter

3,00

-62%

Deze Binchotan houtskool waterfilter vermindert chloor en verwijdert slechte smaak uit leidingwater, tot 2 liter per keer. Binchotan, van Japanse oorsprong, is al eeuwenlang het meest ecologische alternatief om je dagelijkse waterconsumptie te filteren. Gebruik het in elke soort pot of fles.

Op voorraad

Gratis verzending vanaf €75

Vandaag besteld, morgen verzonden.

  • 100% vegan, duurzaam en ethisch verantwoord
  • 14 dagen makkelijk retourneren
  • Veilig betalen

Composteerbaar: ja
Verpakking: geen
Materiaal: eik (Quercus phillyaeoides)
Afmetingen: +/- 10 cm lang, 1,5 cm diameter
Gewicht: 60-80 gr
Te gebruiken voor: +/- 3 maanden

Hoe te gebruiken:
1. Gebruik glazen of vlekvrije stalen potten of flessen.
2. Spoel de houtskoolstokjes voor gebruik af onder stromend water en borstel ze voorzichtig om overtollige as te verwijderen.
3. Breng een pot water aan de kook, voeg de houtskoolstokjes toe aan het water en laat het geheel 15 minuten koken, waarbij je het water twee keer ververst. De houtskool is nu klaar voor gebruik!
4. Vullen met drinkbaar kraanwater.
5. Wacht tot de houtskool chemicaliën filtert tussen de 4 en 8 uur (een nacht is ideaal), maar je kan het verschil al na een uur proeven. Geniet vervolgens van heerlijk smakend water!

Belangrijk: niet gebruiken met gearomatiseerde siropen, fruitinfusies of thee.

Onderhoudstips:
1. Niet wassen met afwasmiddel of zeep.
2. De sticks moeten om de 2-3 weken gereactiveerd worden door ze te koken.
3. Na ongeveer 3 maanden beginnen ze hun doeltreffendheid te verliezen en moeten ze vervangen worden.

Waarom Binchotan?
Binchotan staat bekend om zijn vermogen water te ontharden, de pH-waarde in balans te brengen, goede mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium weer aan het water toe te voegen, waardoor de smaak en de voordelen voor de gezondheid worden verbeterd, en ongewenste smaken en geuren, zoals chloor, te absorberen.

Hoe werkt het?
Het oppervlak van de Binchotan houtskool is zeer poreus met kleine holtes die in vele richtingen georiënteerd zijn. Slechts 1 gram heeft een oppervlakte van meer dan 500 m² (ongeveer een tiende van de grootte van een voetbalveld). Het wordt ook actieve kool genoemd omdat de ionen van verontreinigende stoffen worden aangetrokken tot het oppervlak van de kool, waar ze worden vastgehouden.

Hoe wordt het gemaakt?
De takken worden in een oven gelegd en gedurende enige tijd bij een vrij lage temperatuur verkoold, waarna aan het eind van het proces de oventemperatuur wordt verhoogd tot ongeveer 1000 Cº om het hout roodgloeiend te maken. De houtskool wordt dan verwijderd en snel bedekt met een speciaal poeder dat gemaakt is van aarde, zand en as, waardoor het oppervlak van de houtskool een witachtige tint krijgt (wat de naam “witte houtskool” verklaart). De snelle stijging van de temperatuur, gevolgd door een snelle afkoeling, verbrandt de schors en laat een glad, hard oppervlak achter.

Wat te doen als het klaar is?
Als je klaar bent met je binchotan als waterfilter, heeft het nog veel andere toepassingen. Je kan het bijvoorbeeld in stukken breken en in je kamerplanten stoppen: het zal voedingsstoffen aan de grond toevoegen die de plant zullen helpen om te groeien. Het kan ook worden gebruikt als ontgeurder om ongewenste geurtjes in uw kattenbakvulling, vuilnisbak of schoenen te verwijderen. Binchotan is ook een zeer goed vochtabsorberend middel, en kan helpen vocht in de lucht te absorberen als het in een kledingkast wordt gelegd.

Wat als ik losse deeltjes in mijn water zie?
Maak je geen zorgen, deze kunnen geen kwaad als ze worden ingeslikt. Actieve houtskool wordt voorgeschreven voor de behandeling van diarree, spijsvertering en winderigheid.